VAN / İPEKYOLU - Van Gölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü , her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanıldığı gibi okulumuzda etkinliğimiz kapsamında Okul Müdürümüz Sezai CAN eşliğinde idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz ile birlikte kutlayıp şehitlerimiz andık.

KORO ÇALIŞMASI

Judo Branşında Van İl İkinciliği

Ara

Bilek güreşi genç kizlar A kategorisinde okulumuz öğrencileri ile müsabakalara katıldık.  Okulumuz 12-C sınıfı öğrencilerinden Hatice Ermağan il dördüncüsü olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını dileriz.

Ara

Mühendisler Odası ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile okulumuzda konferans yapıldı.  Haritacılıkta  teknolojik  gelişmeler hakkında  konuşuldu.

Nis

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın ( WIPO ) kurulduğu anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan, her yıl değişik bir tema başlığı ile tüm üye ülkelerde fikri mülkiyet konusuna dikkat çekilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve düzenlenen etkinliklerle fikri mülkiyetin kamuoyu gündemine taşınması amacıyla Dünya Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanıyor.

Millî Eğitim Bakanlığınca On Birinci Kalkınma Planı'nda (2019-2023) yer alan "Öğrencilerin buluş, patent ve faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecektir." hedefi doğrultusunda mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenci ve öğretmenlerin buluş içeren özgün çalışmaları, yeni ürünlerin ve tasarımların fikrÎ ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve bu konuda okullarda bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmalar artarak devam ediyor.

Meslek Liselerindeki Fikri Mülkiyet başvurularının arttığına dikkat çeken Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinin yerli ve millî üretimdeki önemini vurgulayarak "Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında fikrî ve sınai mülkiyet bilincinin oluşturulması, özgün ürün, proje ve tasarımların tescil edilerek ticarileşmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde patent, faydalı model, tasarım ve marka başvuru sayıları 2020 yılına göre bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8 bin artışla 254'ten 20 bin 347'ye ulaştı. Tescil sayısı ise yüzde 3 bin 800 artışla 63'ten 2 bin 438'e çıktı." dedi.

Fikri Mülkiyetin öneminin öğrencilere aktarılması, gelecek nesillerin yenilikçiliğe, girişimciliğe, yaratıcı düşünceye yönlendirilmesi; yarınlarımızın güvence altına alınması ve sürdürülebilir bir gelecek inşa edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor.